Home

Documentatie / video's
+ 6 gratis downloads


www.wei-chi.pdf  (14,4 MB)


www.mens-markt en Europa.pdf  (15,5 MB)


www.politeia_politiek_pamflet_11.pdf  (9,5 MB)


www.american_way_web_01.pdf  (30,1 MB)


www.beautiful_people_inhoud_omslag_01.pdf  (36,1 MB)Het boek Warum schweigen die Lämmer komt ter sprake in het document Mens - Markt en Europa
www.mens-markt en Europa.pdf  (15,5 MB)


Ecovillages: duurzaamheid in de praktijk


Over genetisch gemanipuleerde gewassen


Ton Lemaire, twijfel aan Europa


Documentaire: Seeds of Freedom

Deze documentaire weerlegt het mantra dat grootschalige, industriƫle landbouw de enige manier zou zijn om de wereldbevolking te voeden. Dat mantra wordt vooral gepromoot door de pro-gentech lobby. Met o.a. Vandana Shiva over het behoud van biodiversiteit met respect voor culturele tradities en waarden. Engelstalig, lengte ongeveer een half uur. Meer over de film op topdocumentaryfilms.comDocumentaire: Off the Grid

De documentaire 'Off The Grid' laat de gevolgen zien van de economische crisis in Amerika. Mensen in de schulden, grote werkloosheid, minder consumeren, terwijl het systeem daar juist op is gebaseerd, minder vertrouwen in regering en politiek, meer vertrouwen op de mensen uit de omgeving, die je kent. Ook in Amerika hebben ze Transition Towns ontdekt. De Amerikaanse droom maakt plaats voor cohesie en duurzaamheid, waar de mensen weer in het middelpunt staan, niet de economische groei. De Boeddhistische Omroep zond de documentaire uit op 14 juni 2012. Nog te zien via uitzendinggemist.net.
Engelstalig, Nederlands ondertiteld, 60 minuten.
The Mayan Word


De wereld volgens Monsanto

Een film waar je niet vrolijk van wordt. Monsanto is wereldmarktleider op het gebied van genetisch gemanipuleerde gewassenproductie en deinst er niet voor terug om leugens te verspreiden en zich te bedienen van chantage en corruptie.
Monsanto is opgekocht door Bayer, bekend van IG Farben en Zyclon B.
Nederlandstalig ondertiteld.Home - afspraak met de planeet

Prachtige documentaire van de Franse filmer/fotograaf Yann Arthus-Bertrand over milieuproblemen en klimaatverandering, maar ook de schoonheid van de aarde.
Nederlandstalig ondertiteld.In Transition 1.0

Over de internationale Transition Towns beweging, Peak Oil, lokaal voedsel en lokaal geld, onderwijs en educatie. Is een heel goede introductie voor ieder die meer wil weten over de activiteiten die in Transition Towns plaatsvinden.
Nederlandstalig ondertiteld.


Basisinkomen - De Film

Duitse film, Nederlands ondertiteld door de Vereniging Basisinkomen.
Daar is de film ook op DVD te koop.